Dentus perfectus - implantologija - što su zubni implantati?

Zašto su implantati rješenje za nove zube?

Sve do pojave zubnih implantata jedino rješenje nadoknade izgubljenih (ekstrahiranih) zubi je bilo moguće putem zubnog mosta ili zubne proteze. U slučaju gdje je bilo dovoljno preostalih zubi, mogao se izraditi zubni most. Time bi funkcija i estetika bila vraćena pacijentu u stanje dok je još imao sve svoje zube. U slučaju gdje broj preostalih zubi nije bio dovoljan za izradu zubnog mosta jedina opcija je bila izrada totalne ili djelomične zubne proteze.

Nedostatak protetske sanacije putem zubnih mostova je potreba za dodatnom obradom. Potrebno je brušenje preostalih zubi. Neovisno o tome jesu li oni zdravi, ili su već brušeni i imaju veći ispun (plombu) ili krunicu koju je onda potrebno skidati. Drugo, trajnost zubnih mostova je od 5 do 15 godina. Ovisno o navikama oralne higijene, kvaliteti rada i redovnim kontrolnim posjetama stomatologu.

Zubni implantati stvaraju prirodan osjećaj u ustima

Zubni implantati kao opcija protetske sanacije zubi koji nedostaju, nam omogućavaju da nadomjestimo zube koji nedostaju na način da se postojeći zubi ne diraju. Sve što je potrebno prije ugradnje zubnih implantata, uključuje intraoralni pregled i izradu digitalnog ortopana ili 3D CT-a. Njima se dobiva točan uvid u stanje kosti čeljusti.

Dovoljna količina kosti nam je vrlo bitna jer ugradnja dentalnih implantata zahtjeva određeni volumen kosti kako bi zubni implantat mogao srasti sa kosti. Mogućnost dentalnih implantata da sraštavaju sa kosti, pacijentu daje dojam da zubne implantate osjeća kao vlastite zube.

Bez gubitka komfora i kvalitete prehrane kao u slučajevi sa zubnim protezama. Zubni implantati predstavljaju trajno protetsko riješenje. Uz dobru oralnu higijenu i redovne posjete stomatologu njihov vijek je puno duži nego onaj kod zubnih mostova ili zubnih proteza. Dentalni implantati nam omogućavaju na nadomjestimo samo 1 zub koji nedostaje bez potrebe za brušenjem susjednih zubi što bi bio slučaj kod izrade zubnog mosta.

Kada su zubni implantati odgovor na vaše probleme?

Ako nam nedostaje više zubi, također putem dentalnih implantata i izradom zubnom mosta na njima problem je riješen.

U slučaju gdje nam nedostaje komplet zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, serijskom ugradnjom više implantata 4/6/8. Izradom hibridnog zubnog mosta nja njima, moguće je dobiti nove zube unutar 24h.

Naša stomatološka procedura kod zubnih implantata:

1. intraoralni pregled i digitalno snimanje mjesta gdje bi se ugrađivao implantat

2. ugradnja zubnog implantata. Kod dobre početne primarne stabilnosti moguća je izrada privremenog zuba odmah nakon implantacije

3. u slučaju gdje nismo imali zadovoljavajuću primarnu stabilnost. Potrebno je pričekati da završi proces oseointegracije i onda nakon 3 do 6 mjeseci se radi trajni rad (navlaka ili zubni most) na implantatu

4. u slučajevima gdje imamo smanjen volumen kosti, potrebno je napraviti prethodno zahvat nadoknade kosti i nakon par mjeseci se situacija spreman za ugradnju implantata.

KONTAKTIRAJTE NAS