Zdravi zubi

Zdravi zubi – namirnicama možemo utjecati na zdravlje

Zdravi zubi – prehranom ih čuvajte zdravima!

Zdravi zubi mogu se čuvati zdravom i kvalitetnom prehranom koja pomaže u obrani obrani od plaka, parodontitisa i gingivitisa (bolesti desni).
Namirnice za očuvanje zdravlja zubi:

Mlijeko

Mlijeko sadrži kalcij koji je koristan u zaštiti od parodontitisa te čini vaše kosti čeljusti jakima i zdravima.Već 1% nemasnog (obranog mlijeka) pomoći će vam da dobite većinu hranjivih tvari i bez dodatne potrebe za >2% ili punomasnim mlijekom.

Losos

Losos je masna riba bogata vitaminom D koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij koji štiti desni od bolesti. Vitamin D iz lososa olakšava vašim zubi i kostima da dobiju punu količinu kalcija iz hrane koju jedete.

Zdravi zubi odraz su vaših navika, prehrane i psihičkog stanja.

Naranče

Naranča je agrum koji osim jačanja krvnih žila i vezivnog tkiva pomaže održavati vaše desni zdravima. Naranče sadrže vitamin C koji svojim snažnim djelovanjem održava parodontalni ligament (vezivno tkivo) zdravim.

Jagode

Jagode su kao i naranče bogate vitaminom C i bitne su za očuvanje cjelokupnog oralnog zdravlja, pune su kolagena ključnog proteina koji održava jake desni.

Voda

Slina je najbolja obrana od karijesajer sadrži proteine i minerale koji sprečavaju nastanak karijesa. Voda omogućuje lučenje sline i preporuka je 8 čaši vode na dan radi zdravlja organizma i zubi.

Zdravi zubi – danas rezervirajte termin za prvi pregled i konzultacije! Čuvajmo vaše zdravlje!

KONTAKTIRAJTE NAS G-D5Z5N1R77R