vrste izbjeljivanja zubi
vrste izbjeljivanja zubi

Vrste izbjeljivanja zubi, željeli biste osvježiti osmijeh? Izbjeljivanje zubi je promjena koju trebate!

Brz način života, ispijanje više kava dnevno, opuštanje uz vino, konzumiranje voćnih napitaka u tamnim bojama te još mnoštvo svakodnevnih navika poput pušenja negativno utječe na zube i osmijeh. Kao što znamo, rijetko smo u mogućnosti oprati zube iza svake ispijene kave ili svake zapaljene cigarete. Genetski je moguće imati prirodno tamnije zube žute nijanse. Ukoliko se odlučite za izbjeljivanje u našoj stomatološkoj ordinaciji to ne predstavlja problem jer ćemo vas u svega jednom dolasku dovesti do holivudskog osmijeha kakav priželjkujete! Izbjeljivanje zubi je promjena koja će svakome donijeti osvježenje izgleda – bez obzira na dob – bilo da smišljate poklon za vama najdražu osobu, bilo da i sami želite predivan osmijeh. U nastavku ćemo vam detaljno približiti vrste izbjeljivanja zubi. Pročitajte više o njezi zubi nakon tretmana kako biste izvukli maksimalan učinak. 

Više o pripremi zubi za tretman izbjeljivanja zubi 

Izbjeljivanje zubi je proces kojim uklanjamo tamne mrlje i nastale pigmentacije sa površine zuba. Ono zahtjeva predradnju u vidu detaljnog i preciznog čišćenja zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem površine zuba. Skidanje zubnog kamenca preporuča se raditi svakih 4-6 mjesci neovisno o izbjeljivanju. No svakako ga planiramo prije samog početka izbjeljivanja. Na taj način uklanjamo diskoloraciju uzrokovanu obojenim pićima te naslage između zubnog mesa i zuba u vidu zubnog kamenca. Nakon pripreme zuba za izbjeljivanje vaši zubi bit će besprijekorno čisti i spremni za finalni estetski makeover.

Koje vrste  izbjeljivanja zubi postoje – profesionalo izbjeljivanje

Zanima Vas koje sve vrste izbjeljivanja zubi postoje? Na pravom ste mjestu! Najčešće vrste izbjeljivanja zubi kod stomatologa su izbjeljivanje zubi LED lampom, laserom i udlagama kod kuće. Svaka od vrsta ima svoje prednosti pa je pitanje što Vama više odgovara te koliko brzo želite postići rezultate. U našoj ordinaciji Dentus perfectus održavamo najviši profesionalni standard i pravila struke te tako koristimo LED lampu i Beyond tehnologiju za izbjeljivanje. Ova prije svega moderna i visokokvalitetna oprema i vrsta izbjeljivanja zubi siguran je proces s kojim ćemo vas unutar 30-80 minuta dovesti do 3-6 nijansi svijetlijih zubi. Vrstu izbjeljivanja zubi provodimo u stomatološkoj ordinaciji i potrebno je prethodno dogovoriti termin. Vodimo vas kroz cijeli proces, kao i kod ostalih zahvata. Na vama je samo da se opustite. Za vrijeme trajanja tretmana osjećajte se ugodno i sigurno! U našoj stomatološkoj ordinaciji nudimo 2 vrste izbjeljivanja zubi, prva vrsta uključuje 2 ciklusa u trajanju 30 minuta, a druga Vrsta uključuje četiri ciklusa izbjeljivanja zubi u trajanju od 80 minuta.

Izbjeljivanja zubi kod kuće – korištenje udlaga 

Vrsta izbjeljivanja udlagama izvodi se pomoću udlaga rađenih po prilagođenim mjerama i zubnom otisku pacijenta. Gornja i donja udlaga zapune se gelom za izbjeljivanje i nose se po noći. Za svaku čeljust nosite jednu udlagu. Ova vrsta izbjeljivanja iziskuje više vremena i namijenjena je za izbjeljivanje kod kuće najčešće u trajajnju od 2 tjedna. 

Izbjeljivanja zubi u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji

Izbjeljivanje zubi Beyond tehnologijom je brz i učinkovit proces izbjeljivanja zubi. Izbjeljivanje se vrši pod budnim okom našeg tima stomatologa u ugodnoj atmosferi. Proces započinjemo čišćenjem zubnog kamenca, pjeskarenjem i poliranjem. Naš iskusan stomatolog će odrediti intenzitet i duljinu trajanja tretmana izbjeljivanja, ovisno o nijansi vaših zubi. Osim toga, pobrinut će se o nanošenju zaštite na vaše desni. Ukoliko imate ljuskice ili krunice, pobrinuti će se da ne postoji razlika u nijansi. Namjestit će retraktore kako bi vam zaštitio meka tkiva. Zatim slijedi nanošenje sredstva za izbjeljivanje. Ova moderna tehnologija omogućuje vidljive rezultate odmah po završetku tretmana. 

Što očekivati nakon izbjeljivanja zubi u ordinaciji?

Po završetku tretmana, savjetujemo pacijente da izbjegavaju obojenu hranu i pića naredna 24 sata. Primjerice kava, čaj, cikla, senf, borovnice, vino i drugi proizvodi mogli bi obojati vaše zube. Moguće je da će vaši zubi biti osjetljivi tijekom ta 24 sata pa preporučamo suzdržavanje od konzumiranja sladoleda i drugih ledenih proizvoda. Ukoliko ste pušač također preporučamo izbjegavati cigarete tijekom prva 24 sata po završetku tretmana. Naredna dva tjedna nakon tretmana izbjeljivanja pokušajte smanjiti unos jače obojenih pića.

Zaključno o vrstama izbjeljivanja zubi

Današnja ponuda sredstava za kućno izbjeljivanje zubi je kratkotrajnog učinka. Potrebno je ponavljati postupak iz dana u dan po nekoliko tjedana. Kod kuće je općenito teško postići efekt koji vam donosi profesionalno izbjeljivanje u našoj ordinaciji. Iako udlage nosite kod kuće, ponekad ćete biti prisiljeni preskočiti tretman. Stoga je profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji daleko najučinkovitije. Možete ga odraditi u pauzi od posla i iskoristiti to vrijeme kao predah. Proces je cjelovit i izuzetno kvalitetan, a rezultati su dugoročni. Po završetku će vas razveseliti učinak. U ordinaciji koristimo izbjeljivanje LED lampom te modernu, sigurnu i profesionalnu Beyond tehnologiju. Cijeli proces nadgleda naš pristupačan tim kojeg čine dr. Šebečić i dent. asistentica Ana Marija, a vama preostaje sat vremena odmora – koliko sam proces traje. Izbjeljivanje zubi donosi zapanjujuće rezultate u samo sat vremena. Ukoliko se držite uputa o higijeni zuba nakon izbjeljivanja, učinak može trajati godinama. Dopustite nam da vas razveselimo novim osmijehom! Za sve upite dostupni smo na mailu i telefonu. Rado ćemo vas savjetovati. Zapratite nas na instagram i facebook stranici!

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS G-D5Z5N1R77R