vrste izbjeljivanja zubi
vrste izbjeljivanja zubi

Vrste izbjeljivanja zubi, željeli biste osvježiti osmijeh? Izbjeljivanje zubi je promjena koju trebate!

Brz način života, ispijanje više kava dnevno, izlasci uz vino te još mnoštvo svakodnevnih navika poput pušenja cigareta negativno utječe na zube i osmijeh. Genetski je moguće imati prirodno tamnije zube žute nijanse. Odlučite li se za izbjeljivanje u našoj stomatološkoj ordinaciju, u samo jednom dolasku postić ćemo holivudski osmijeh kakav priželjkujete! Izbjeljivanje zubi je promjena koja će svakome donijeti osvježenje – bez obzira na dob. Pročitajte više o njezi zubi nakon tretmana izbjeljivanja kako biste izvukli maksimalan učinak. 

Više o pripremi zubi za tretman izbjeljivanja zubi

Izbjeljivanje zubi je proces kojim uklanjamo tamne mrlje i nastale pigmentacije sa stijenke zubi. Ono zahtjeva predradnju u vidu detaljnog i preciznog čišćenja zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem površine zuba. Skidanje zubnog kamenca preporuča se raditi svaka 4-6 mjesci neovisno o izbjeljivanju. No svakako ga planiramo prije samog početka izbjeljivanja. Ukoliko je pacijent uklanjao kamenac u posljednjih mjesec dana, ovu pripremnu radnju može preskočiti. Skidanje kamenca, pjeskarenje i poiliranje uklanja nataložen plak i kamenac te omogućava maksimalan efekt izbjeljivanja. Nakon pripreme zuba za izbjeljivanje vaši zubi bit će besprijekorno čisti i spremni za estetski makeover.

Koje vrste izbjeljivanja zubi postoje – profesionalo izbjeljivanje

Zanima Vas koje sve vrste izbjeljivanja zubi postoje? Na pravom ste mjestu! Najčešće vrste izbjeljivanja zubi kod stomatologa su izbjeljivanje zubi LED lampom, laserom i udlagama kod kuće. Svaka od navedenih vrsta ima svoje prednosti. Pitanje je što Vama više odgovara te koliko brzo želite postići maksimalne rezultate. U našoj ordinaciji Dentus perfectus održavamo najviši profesionalni standard i pravila struke. Za izbjeljivanje zubi koristimo LED lampu i Beyond tehnologiju za izbjeljivanje. Ova prije svega moderna i visokokvalitetna oprema i vrsta izbjeljivanja zubi siguran je proces s kojim ćemo vas unutar 30-80 minuta dovesti do 3-6 nijansi svijetlijih zubi. Vrstu izbjeljivanja zubi provodimo u stomatološkoj ordinaciji i potrebno je prethodno dogovoriti termin. Vodimo vas kroz cijeli proces, kao i kod ostalih zahvata. Na vama je samo da se opustite. Za vrijeme trajanja tretmana osjećajte se ugodno i sigurno! U našoj stomatološkoj ordinaciji nudimo 2 vrste izbjeljivanja zubi. Prva vrsta uključuje 2 ciklusa u trajanju 30 minuta, a druga vrsta uključuje 4 ciklusa izbjeljivanja zubi u trajanju od 80 minuta.

Izbjeljivanja zubi kod kuće – korištenje udlaga

Vrsta izbjeljivanja udlagama izvodi se pomoću udlaga rađenih po prilagođenim mjerama i zubnom otisku pacijenta. Gornja i donja udlaga zapune se gelom za izbjeljivanje i nose se po noći. Za svaku čeljust nosite jednu udlagu. Ova vrsta izbjeljivanja iziskuje više vremena i namijenjena je za izbjeljivanje kod kuće najčešće u trajajnju od 2 tjedna. 

Izbjeljivanja zubi u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji

Izbjeljivanje zubi Beyond tehnologijom je brz i učinkovit proces izbjeljivanja zubi. Izbjeljivanje se vrši pod budnim okom našeg tima stomatologa u ugodnoj atmosferi. Proces započinjemo čišćenjem zubnog kamenca, pjeskarenjem i poliranjem. Naš iskusan stomatolog odredit će intenzitet i duljinu trajanja tretmana izbjeljivanja ovisno o nijansi vaših zubi. Pobrinut će se o nanošenju zaštite na vaše desni. Ukoliko imate ljuskice ili krunice, pobrinut će se da ne dođe do razlika u nijansi. Zatim namještamo retraktore kako bi vam zaštitili meka tkiva. Slijedi nanošenje sredstva za izbjeljivanje. Ova moderna tehnologija omogućuje vidljive rezultate odmah po završetku tretmana. 

Što očekivati nakon izbjeljivanja zubi u ordinaciji?

Po završetku tretmana savjetujemo pacijente da izbjegavaju obojenu hranu i pića naredna 24 sata. Kava, čaj, cikla, senf, borovnice, vino i drugi obojeni proizvodi mogli bi obojati vaše zube. Moguće je da će vaši zubi biti osjetljivi tijekom prva 24 sata. Preporučamo suzdržavanje od konzumiranja sladoleda i drugih ledenih proizvoda. Ukoliko ste pušač također preporučamo izbjegavati cigarete tijekom prva 24 sata po završetku tretmana. 

Zajedno zaključujemo kako je kod kuće nemoguće postići efekt koji vam donosi profesionalno izbjeljivanje u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Iako udlage nosite kod kuće, ponekad ćete biti prisiljeni preskočiti tretman. Stoga je profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji daleko najučinkovitije. Proces je cjelovit i izuzetno kvalitetan. U ordinaciji koristimo izbjeljivanje LED lampom te modernu, sigurnu i profesionalnu Beyond tehnologiju. Cijeli proces nadgleda naš pristupačan tim kojeg čine dr. Šebečić i dent. asistentica Ana Marija. Izbjeljivanje zubi donosi zapanjujuće rezultate u samo sat vremena. Ukoliko se držite uputa o higijeni zuba nakon izbjeljivanja, učinak može trajati godinama. Dopustite nam da vas razveselimo novim osmijehom! Za sve upite dostupni smo na mailu i telefonu. Veselimo se savjetovati vas. Zapratite nas na instagram i facebook stranici!

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS