Smile design

Smile design – zašto? – kada?

Smile design – dizajn osmijeha je izvrsno sredstvo komunikacije između pacijenta i stomatologa, kojim se očekivanja usklađuju sa medicinskim i tehničkim mogućnostima. Na taj način se izbjegavaju nerazumijevanje i eventualno razočarenje konačnim rezultatom.

Postupak dizajniranja novog osmijeha provodi se u nekoliko koraka. Nakon fotografiranja postojećeg izgleda pacijenta, u softwareu Planmeca Smile Design provodi se analiza postojećih estetskih parametara. Na temelju toga se izrađuje jedan ili više predložaka konačnog izgleda koji se prezentiraju pacijentu. Predlošci omogućuju prostornu orijentaciju i jasnu vizualizaciju usmeno dogovorenih planiranih promjena, bez ikakve intervencije u ustima. Zahvaljujući Smile designu, pacijent vidi kako bi određene promjene utjecale na estetiku zubi i cjelkupnu harmoniju lica. Dizajn osmijeha je u posljednjih nekoliko godina postao neizostavan dio pripremne faze stomatološke terapije. Pacijent koji dolazi u stomatološku ordinaciju osim što želi riješiti probleme sa zubima i bolna stanja. Svaki pacijent ima svoje želje u vezi estetske komponente stomatološkog tretmana.

Smile design – kada?

Nakon prvog pregleda i neophodnih dijagnostičkih postupaka (snimanje ortopantomograma) u ordinaciji Dentus Perfectus posebnu pažnju posvećujemo razgovoru s pacijentom oko konačnog izgleda stomatološkog rada. Intervencije stomatologa imaju velik utjecaj na cjelokupnu estetiku lica. Nakon izloženog plana terapije slijedeći korak je Smile design – postupak digitalne, kompjuterske simulacije konačnog izgleda novih zubi kojeg izrađujemo poštivajući želje pacijenta u vezi boje, oblika i veličine zubi i izgleda cjelokupnog osmijeha. Na temelju predloška dobivenog pomoću postupka dizajniranja osmijeha moguće je izraditi plastični prototip metodom 3D printanja. Izrada nekoliko varijanti konačnog rješenja pacijentu i stomatologu najbolje daje uvid kako bi koja modifikacija postojećeg stanja utjecala na izgled konačnog rješenja. Proporcije duljine i širine središnjih sjekutića, te odnos ukupne širine gornjih prednjih zubi prema bazi nosa odavno su poznati estetski parametri, a Smile design omogućuje da se za svakog pacijenta napravi individualan omjer estetskih parametara.

Dizajn osmijeha omogućuje dobivanje predvidljivih rezultata i zadovoljnog osmijeha. A osmijeh je jedan od najupečatljivijih izraza osobnosti svakog čovjeka..

Imate problem ili se želite naručiti na kontrolni pregled?


ne šaljemo spam našim pacijentima

Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

Privatna stomatološka ordinacija Dentus Perfectus

Lastovska 12/a,
10000 Zagreb, Hrvatska

info@dentusperfectus.hr
tel. +385 1 889 6869

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak
8:00h - 12:00h, 15:00h - 20:00h

Subotom i nedjeljom ne radimo.