Most na 6 implantata - postupak - Dentus perfectus

Most na 6 implantata all on 6

Most na 6 implantata (all on 6) revolucionarno je protetsko rješenje najviše kvalitete izrade. Jednostavno objašnjeno, ovaj postupak predstavlja ugradnju cjelokupnog protetskog rješenja koje se sastoji od 6 implantata koji su nosači zubnog mosta.

Ugradnja

U idealnoj situaciji u kojoj pacijent ima dovoljno koštanog grebena svih 6 implantata postavljamo u jednom zahvatu. Također, u mogućnosti smo u istome danu napraviti i privremeni zubni most na implantatima. To znači da pacijent u istom danu dobiva funkcionalne, nove zube.

Kod pacijenata koji nemaju dovoljno kosti, potrebno je napraviti dodatni zahvat nadoknade kosti. U tom slučaju podiže se dno maksilarnog sinusa jer zbog njegove progresije s godinama dolazi do smanjenja koštane mase u stražnjim dijelovima gornje čeljusti. Na taj se način osigurava dovoljni volumen kosti i kreće se dalje u postupak.

Oseointegracija i izrada zubnog mosta

Nakon ugradnje implantata započinje proces oseointegracije koji traje 3 do 6 mjeseci i tijekom kojeg dolazi do neposrednog srastanja kosti na površinu zubnog implantata. Tijekom tog procesa radi se na finalnom izgledu zubnog mosta (vidljivog dijela) kako bi, kada dođe vrijeme za njegovu ugradnju, bio spreman.

Postavljanje nadogradnje

Nakon završetka procesa oseointegracije na  zubne implantate postavlja se nadogradnja, koja je zapravo spoj/veza između implantata (nevidljivog dijela) i zubnog mosta (vidljivog dijela).

Ugradnja zubnog mosta

Posljednja faza podrazumijeva ugradnju zubnog mosta.

Most na 6 implantata - faze - Dentus perfectus

Most na 6 implantata postupak je odlično rješenje ako:

  • Vam nedostaju svi zubi;
  • Nosite zubne proteze, imate problema s iritacijom desni, poteškoće sa žvakanjem hrane, prehranom ili govorom;
  • Želite trajno i kvalitetno rješenje za vaš potpuno novi osmijeh.

Prednost All on 6 zahvata je u tome što se postavljanjem 6  implantata dobiva veća stabilnost. Naime, odrasla osoba ima 32 zuba sa svojim korijenima. Implantati imitiraju zubne korijene koji su zaslužni za jačinu i stabilnost naših zubi. Upravo zato, postavljanjem više implantata povećavamo jačinu i stabilnost te sprječavamo propadanje zubne kosti.

KONTAKTIRAJTE NAS