Dentus perfectus - prednosti zubnog mosta

Keramički most

Što je keramički most?

Keramički most je kvalitetno rješenje nadomještanja jednog ili više izgubljenih zuba. Predstavlja prvoklasno prtotesko rješenje jer u potpunosti uspostavlja žvačnu funkciju i estetiku izgubljenih zubi. Suvremena tehnologija i materijali (cirkon keramika, e.max) omogućuju izradu zubnog mosta kao rješenje slijedećih problema:

Ukoliko je vaš problem:

  • Izgubili ste jedan ili više zubi
  • Zub se nije uspio spasiti liječenjem
  • Pukao je korijen zuba

Keramički most se sastoji od minimalno 3 navlake za zube (zubne krunice) koje su međusobno povezane u cjelinu. Krajnje dvije zubne navlake (zubne krunice) imaju ulogu nosača mosta te se one fiksiraju na prirodne brušene zube ili na implantate ako se radi o mostu na implantatima.U slučaju kada vam nedostaje jedan zub, keramički most ugrađuje se na način da su nosači susjedni, već postojeći zubi, bez obzira radi li se o vašim prirodnim zubima ili ranije ugrađenim implantatima. Ukoliko se keramički most ugrađuje na vaše prirodne zube, iznimno je važno da su oni zdravi i čvrsti.

Keramički most – postupak izrade

Pregled i savjetovanje
Postupak ugradnje keramičkog mosta započinje detaljnim pregledom i razgovorom te savjetovanjem s našim doktorima. Na temelju postojećeg stanja u Dentus perfectusu ponudit ćemo vam najprikladnije rješenje za vaš problem. Ukoliko su postojeći susjedni zubi zdravi i čvrsti, kreće se dalje u postupak ugradnje keramičkog mosta na prirodnim zubima. Ukoliko su vaši susjedni zubi u lošem stanju ili imate implantate, opcija je ugradnja mosta na zubnim implantatima.

Priprema i izrada privremenog zubnog mosta
Prva faza izrade keramičkog mosta je priprema i brušenje zuba nosača. Ovisno o stanju zuba nosača, ponekad je potrebno napraviti liječenje zubnog korijena i ugradnju nadogradnje (štifta). Ukoliko postupcima liječenja nije moguće adekvatno pripremiti zube nosače, zubi se vade, a na njihova se mjesta ugrađuju implantati. U svakom slučaju, neposredno nakon vađenja zuba, ugradnje implantata ili drugih pripremnih terapijskih postupaka izrađuje se privremeni zubni most. Osim što osigurava nesmetanu estetiku i funkciju za vrijeme terapije, privremeni zubni most služi i za ispitivanje terapijskog koncepta konačnog rada.

Ugradnja trajnog keramičkog mosta
Trajni zubni most postavlja se u završnoj fazi protetske terapije, a vrijeme ovisi o prethodnim koracima – radi li se o ugradnji na prirodni zub ili na implantat. Najčešće se cementira i tako postaje nedjeljivi dio žvačnog sustava. Kod mostova na implantatima postoji varijanta učvršćivanja vijcima, pa je moguće skidanje mosta na redovitim godišnjim kontrolama.

bolesti desni -dentus perfectus

Materijali za izradu keramičkog mosta (Cirkon keramika, e.max keramika, metal keramika)

U ordinaciji Dentus Perfectus za izradu keramičkog mosta koristimo slijedeće materijale: metal keramika, cirkon keramika i e.max bezmetalna keramika. Za razliku od metal keramike kod koje je konstrukcija mosta izrađena od visokokvalitetne metalne legure, cirkon keramika i e.max spadaju u grupu bezmetalnih keramika. Njihova prednost su vrhunska estetika jer su po svojim optičkim svojstvima najsličniji prirodnom zubu. E.max keramika se koristi za izradu manjih (tročlanih) mostova kod nadoknađivanja jednog zuba, a cirkon keramika se koristi kod izrade zubnih mostova većeg raspona. Privremeni zubni mostovi izrađuju se od TelioCAD kompozita ili DMG luxatemp kompozita.

Zubni implantati

Dentus perfectus - zubni implantati

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS