Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi Beyond

Izbjeljivanje zubi

Pružite Vašim zubima priliku za vraćanje njihovog prirodnog sjaja i bjeline!

Tko nije barem jednom poželio “Hollywoodski” bijeli osmijeh? Svi ponekad sanjarimo kako ćemo u pravom trenutku “zabljesnuti” širokim osmijehom punim samopouzdanja koji će otkriti naše biserno bijele zube. Čak i najbjeliji i najljepši osmijeh nije vječan, posebice ako konzumiramo kavu, cigarete ili vino – najveće neprijatelje bijelog osmijeha. Izbjeljivanje zubi traje svega pola sata do dva sata ovisno o broju ciklusa izbjeljivanje zubi, a izvodi se u našoj ordinaciji uz prethodnu rezervaciju termina i konzultacije.

Koliko traje učinak nakon izbjeljivanja zubi?

Izbjeljivanje zubi nije trajno i učinak ne traje jednako kod svih, u pravilu traje oko godine dana, kod nekih i duže. Sve ovisi o tome kakve su vaše prehrambene i higijenske navike. Npr. kod ljudi koji konzumiraju pića i hranu koji uzrokuju mrlje na zubima učinak će trajati puno kraće nego kod onih koji izbjegavaju takvu hranu i pića.

Nekada je izbjeljivanje zubi bilo nedostupno i nedostižno, odnosno skupo, ali danas to više nije tako. U Dentus perfectusu ordinaciji Vam nudimo brzo, efikasno, neinvazivno i cjenovno prihvatljivo rješenje kojim ćemo vratiti bjelinu i sjaj Vašim zubima!

Oštećuje li izbjeljivanje zubi zubne nadomjeske, poput implantanata, krunica, ispuna i slično?

Ne, izbjeljivanje s preparatima s 35% hidrogen peroksidom ne oštećuje zubne nadomjeske. Zapravo, preparat ne djeluje na umjetnim dijelovima u Vašoj usnoj šupljini, stoga je jedino bitno voditi računa da prilikom izbjeljivanja Vaši prirodni zubi ne postanu vidno svjetliji u odnosu na zubne nadomjeske.

Oštećuje li izbjeljivanje zubne živce?

Ne postoji niti jedan evidentiran slučaj da je tijekom ovog postupka pacijentu oštećen zubni živac.  Neka su istraživanja otišla toliko daleko da su promatrala stanje živaca u pacijenata koji su izbjeljivali zube kroz duži period (do 7 godina) i kod niti jednog nije uočeno uništenje ili oslabljenje zubnog živca. Osjetljivost se može pojaviti nakon tretmana, najčešće kada se konzumiraju hladna ili topla pića, ali najčešće nestaje nakon 24h. Nepoželjno djelovanje sredstva za izbjeljivanje zubi mogu se javiti na zubima koji imaju prethodno nesanirani karijes, odstojeće ispune (plombe), cervikalne lezije ili gentetski poremećaj razvoja cakline zuba. Stoga je potrebo prethodno napraviti preventivni pregled i procjeniti dali ste kandidat za izbjeljivanje zubi. Da li je izbjeljivanje zubi štetno?

Uništava li izbjeljivanje zubnu caklinu?

Znanstvene studije pokazale su da većina sredstava za izbjeljivanje koristi karbamid peroksid koji ne utječe na tvrdoću ili mineralni sastav zubne cakline. Stoga, ukoliko koristite provjerene preparate ili se prepustite u ruke stručnjacima, ne trebate brinuti. Više informacija o tome da li je izbjeljivanje zubi štetno možete pročitati na sljedećem blogu “da li je izbjeljivanje zubi štetno”.

Šteti li općenito izbjeljivanje zubi?

Posljednje, ali zasigurno najčešće pitanje jest upravo ovo. Tijekom desetljeća, istraživanja su dokazala da je izbjeljivanje zubi i druge metode izbjeljivanja zubi kao što su čišćenje zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem svih zubi sigurna i učinkovita metoda. Testiranjem proizvoda dostupnih na tržištu na temelju  kliničkih i laboratorijskih ispitivanja ispostavilo se da nema štetnih učinaka na zubima ili desnima nakon izbjeljivanje zubi. To se odnosi na profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji koje koriste klinički ispitane proizvode i pod profesionalnim nadzorom stomatologa.

U ordinaciji Dentus Perfectus koristimo Beyond tehnologiju izbjeljivanja zubi, njome maksimalni učinak postižemo aktivacijom Beyond svijetla, čime se omogućuje bolji učinak uz manju koncentraciju sredstva za izbjeljivanje zubi jer se djelovanje temelji na povećanju kinetičke energije čestica inicirane svijetlom točne valne duljine, a nije rezultat agresivne kemijske reakcije na površini zuba. Cijena izbjeljivnja zubi sa 4 ciklusa po 20 minuta je 2.000kn, a cijena izbjeljivanja sa 2 ciklusa je 1.500kn Prije izbjeljivanja zubi potrebno je napraviti čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi kako bi se uklonile sve meke naslage i uklonio biofilm. Cijenja čišćenja zubnog kamenca sa pjeskarenjeim i poliranjem zubi je 350kn.

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi

Naruči se na pregled još danas!

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi prije i poslije

Evo kako izgleda postupak izbjeljivanja zubi u ordinaciji Dentus perfectus:

1. Prije svakog izbjeljivanja predlažemo i uglavnom u dogovoru s pacijentom radimo temeljito čišćenje zubi, što podrazumijeva uklanjanje kamenca, pjeskarenje i poliranje svih zubi

2. Nakon pripreme, u usnu šupljinu stavljamo retraktore za obraze i zubno meso (desni) premazujemo zaštitnim gelom.

3. Tek tada slijedi nanošenje preparata za izbjeljivanje. Kod pacijenata se, ovisno o željenom učinku te trenutnoj boji zubi, primjenjuje 2-4 ciklusa, a svaki ciklus traje 20 minuta i potpuno je bezbolan.

4. Na kraju, ono što je važno, je to da se nakon tretmana izbjeljivanja zubi, zubi zaštite i premažu preparatima koji sadrže CPP-ACPF što dovodi s vremenom do povećane tvrdoće i povećane remineralizacije  zubi. Nakon toga caklina zubi ima veću tvrdoću nego prije. Dakle odgovor na najčešće postavljano pitanje je da izbjeljivanje zubi u ordinaciji i pod profesionalnim nadzorom stomatologa nije štetno za zube.

Što NE ČINITI!

Štetno izbjeljivanje zubi podrazumijeva primjenu “narodnih” pripravaka iz kućne radinosti koji uključuju sodu bikarbonu, limun i sl. Jer iako će doći do kratkoročnog učinka svjetlijih zubi moguće su neželjene, štetne, nepovratne posljedice na caklini zuba. Na internetu se mogu naći i mnogi drugi savjeti za izbjeljivanje zubi kod kuće. Nikako ih ne preporučamo jer biste mogli svojim zubima napraviti više štete nego koristi. Postupak izbjeljivanja u provjerenim, stomatološkim ordinacijama uz nadzor i izvedbu zubara. Korištenje priznatih preparata i aparata jedini je siguran put do Vašeg svježeg, sjajnog, bijelog i prije svega zdravog osmijeha!

Najčešće pacijenti pitaju da li je izbjeljivanje zubi štetno, a mi odgovorno tvrdimo – ne! Postupak uz pomoć preparata koje koristimo u Dentus Perfectusu nije nimalo štetno. Osjetljivost na toplo/hladno koja se ponekad osjeća nakon postupka je sasvim normalna i obično nestaje u roku od najviše 48 sati.

Za kraj, još jednom napominjemo:

Izbjeljivanje zubi  treba tretirati isključivo nekom od profesionalnih metoda u ordinaciji pod nadzorom stomatologa koje ostvaruju maksimalan učinak. Istovremeno pružaju maksimalnu sigurnost za zube i okolna tkiva.

Dentus perfectus - your problem

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS G-D5Z5N1R77R