Cirkonkeramičke krunice

Cirkonkeramičke krunice jedna su od dvije mogućnosti kada se izrađuje bezmetalna krunica. Na raspolaganju imamo dva vrhunska materijala: e.max litij- disilikatnu keramiku i cirkonkeramiku. Iako je riječ o dva vrhunska materijala, svaki ima svoje prednosti. Dok je cirkonkeramika materijal izbora za izradu zubnog mosta i premoštenje većih bezubih područja, za izradu pojedinačnih krunica (navlaka) za zube e.max keramika se u ordinaciji Dentus Perfectus koristi za oko 90% slučajeva. No, što je s onih 10%?

Tamna boja brušenog zuba jedna je od situacija kada se izrađuje krunica od cirkonkeramike. Budući da cirkon blokira prolaz svjetlosti , boja brušenog zuba ispod krunice nema utjecaja na boju gotove krunice. Kod e.max keramike ukupan estetski dojam i boja gotovog zuba nastaju interakcijom boje krunice, brušenog zuba i cementa.

Budući da kod cirkonkeramike boja brušenog zuba nema utjecaj na boju gotovog zuba, ovaj materijal je idealan u situacijama kada je potrebno blokirati utjecaj boje brušenog zuba ili korijena. Zbog velike čvrstoće i otpornosti na savijanje, cirkonkeramičke krunice se izrađuju kod bruksizma i svih ostalih situacija kada se javljaju velike i nekontrolirane žvačne sile. Osobito kvalitetno i estetsko rješenje su cirkonkeramičke krunice na implantatima.

KONTAKTIRAJTE NAS G-D5Z5N1R77R