Dentus perfectus - što je all on 6 ?

All on 6 (svi na 6)

All on 6 je revolucionaran kirurško-protetski zahvat ugradnje zubnog mosta na samo 6 implantata. Omogućuje pacijentima, da nakon operativnog zahvata serijske ugradnje zubnih implantata ujutro napuste ordinaciju u popodnevnim satima s potpuno fiksnim privremenim zubnim mostom!

Što je All on 6?

Varijanta slična All on 4 tehnici, ali umjesto ugradnje 4 implantata, ovdje se postavlja šest implantata u područja gdje ima najviše kosti. Dizajniran je za upotrebu samo 6 implantata koji su spremi za istovremeno opterećenje i izradu zubnog mosta.

S obzirom da su implantati dizajnirani da zamjene 1 zub, u ovoj metodi se mogu koristiti kako bi nadoknadili sve zube jedne čeljusti. Razlika u odnosu na ALL on 4 postupak je ta što se ovdje dodatno mogu ugraditi 2 zubna implantata u području sinusa ako ima dovoljno kosti. Ako nema potrebno je napraviti 2 sinus lift zahvata ili da bi se ti zahvati izbjegli radi se All on 4 postupak.

Kada se radi All on 6?

All on 6 ugradnja implantata je idealno rješenje kod pacijenata koji nose mobile proteze i koji imaju problema sa iritacijom desni, poteškoćama sa žvakanjem hrane i prehranom i govorom. Ova metoda vraća pacijentima samopouzdanje jer pacijenti više nemaju poteškoća sa žvakanjem i govorom. Estetski rezultati All on procesa su vrhunski jer zubni most odlično imitira prirodne zube – estetski i funkcionalno. Implantati se postavljaju tamo gdje je kost najčvršća. Na taj način čuvaju kost od daljnje resorpcije (otapanja). Za ovaj zahvat koriste se Nobel Biocare i Neodent by Straumann implantati.

Dentus perfectus - all on 6 - faze ugradnje

Trajanje postupka All on 6

Proces se obavlja u jednom zahvatu. U istome danu smo u mogućnosti napraviti i provizorni zubni most na implantatima, koji je obično gotov unutar 24h. Pacijentima se omugućava da vrate osmijeh na lice u roku jednog dana.

Ponekad je potrebno uz All on 6 napraviti i dodatne zahvate nadoknade kosti u stražnjoj regiji gornje čeljusti. U tom slučaju se izvode zahvati podizanja dna makisilarnog sinusa jer zbog njegove progresije, s godinama dolazi do smanjenja koštane mase u stražnjim dijelovima gornje čeljusti. Podizanjem sluznice sinusa i dodavanjem umjetne kosti dobivamo dovoljan volumen za prihvat zubnih implantata. Ovaj postupak nije obavezan već je samo opcija koja je nužna kod pacijenta kojima nedostaje kosti. Alternativa ovom zahvatu je  All on 4 kirurško protetski zahvat.

Zubni implantati

Dentus perfectus - zubni implantati

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS G-D5Z5N1R77R